Liity kirjanystäviin |Kirjanystävän tarjoukset | Mitä on Kirjanystävyys? | Kirjanystävyyden edut


Ahkerimmat kirjojen kuluttajat ja kotikirjaston kasvattajat voivat liittyä nyt Kirjanystäviin. Kirjanystävyys ei velvoita mihinkään, mutta saat itsellesi erityisetuja, kuten vuosibonuksen. Lisäksi jäsenyys oikeuttaa kanta-asiakastarjouksiin sekä kutsuihin jäsen- ja ennakko-ostoiltoihin. Mitä ikinä kirjat Sinulle edustavatkaan, nyt voit saada itsellesi enemmän koettavaa ja nähtävää – Kirjanystävänä.

Liity kirjanystäviin

Valitse alla olevasta listasta myymälä johon halut liittyä ja täytä sivulla oleva Liity kirjanystäväksi lomake.

Kirjanystävän tarjoukset

Kuukauden kanta-asiakastarjoukset kirjanystäville!

Kadonneiden jalokalojen metsästys

Juha Jormanainen

Kadonneiden jalokalojen metsästys

Road book villin Pohjolan kalavesiltä

Suomen Indiana Jones Juha Jormanainen lähtee etsimään Pohjolan täydellistä jalokalojen kalastuspaikkaa. Hän kiertää Suomen, Ruotsin ja Norjan kuuluisat järvet ja joet taimenia, lohia ja nieriöitä saalistaen, maaotteluhenkeä unohtamatta.

Mistä löytyy täydellinen kalapaikka, mistä se oikea täydellinen hetki, vai löytyykö sitä lainkaan?

Kadonneiden jalokalojen metsästys -kirjassa esitellään parhaat kalapaikat, sopivimmat sesongit ja ottavimmat vieheet sekä luodaan silmäys myös kalapaikkojen historiaan. Road-henkisten kuvausten lisäksi kirja sisältää runsaasti käytännön tietoa ja Juha Jormanaisen upeita kuvia Pohjolan vaikuttavimmista kolkista.

Bazar

Kirjanystävätarjous 27,90 (norm. 32,90)


Eränkävijät. Metsästys- ja kalastustarinoita Suomesta

Mika Kulju

Eränkävijät. Metsästys- ja kalastustarinoita Suomesta

Kun pohjoisessa tunturit ovat lumen peitossa ja järvet jäässä, kuljetaan etelässä vielä sulassa maassa ja kalastetaan virtaavissa vesissä. Ja kun itärajalla jahdataan suurpetoja, haetaan pohjoisempana kanalintusaalista perinteisin keinoin. Eränkävijät sukeltaa televisiosta tutun porukan kanssa koko Suomen erätarinoihin.

Suositun erä-tv-sarjan suosikit kertovat hauskoja ja koskettavia tarinoita omista kokemuksistaan ja tv-sarjan kuvauksista kameran ulkopuolelta. Eränkävijät kertaa niin karhuretkelle valmistautumista, retkiä salaisiin kalapaikkoihin Lapin erämaassa ja eräkoirien Sukan ja Hopin koulutusta, kuin luontoretkeilyn pellepelottoman Manun ihmevekottimien valmistusta.

Hyvän tuulen eräkirja on viihdyttävää luettavaa niin tv-ohjelman faneille kuin muillekin eränkäymisestä ja kalastuksesta innostuville.

Gummerus

Kirjanystävätarjous 29,90 (norm. 36,90)


Suomen parhaat vitsit 2018

Henrik Muste, Petri Kaste

Suomen parhaat vitsit 2018

Jokainen vuosi ansaitsee omat vitsinsä, sillä kuluneessa vuodessa riittää naurun aihetta. Vuoden 2018 teoksesta löytyvät uusimmat ja maukkaimmat jutut ja huulet. Mukana on hurttia huumoria ja parhaita piloja ihmisistä, tapahtumista ja maailmanmenosta.

Editointikaksikko Muste ja Kaste on koonnut laajan vitsiverkoston kautta Suomen parhaita vitsejä jo vuodesta 1992. Maanmainio, aito ja alkuperäinen vitsikirja kootaan nyt 26. kerran.

Gummerus

Kirjanystävätarjous 11,90 (norm. 14,90)


Viina, hermot ja rangaistukset  - sotilasylijohdon henkilökohtaiset ongelmat 1918-1945

Lasse Laaksonen

Viina, hermot ja rangaistukset - sotilasylijohdon henkilökohtaiset ongelmat 1918-1945

”En ole kuullut koskaan sotapäälliköstä, joka olisi raittiusmies.” - kenraali Wallenius Mannerheimille 1941

Sotilasjohtajien henkilökohtaisilla ongelmilla on ollut merkittäviä vaikutuksia Suomen armeijan rakentamisessa ja sotien aikaisessa johtamisessa. Niitä ei kuitenkaan ole tutkittu.

Dosentti Lasse Laaksonen pureutuu teoksessaan aiheeseen perusteellisesti tunnetuimpina esimerkkeinä muun muassa Aarne Sihvon virkavirheet, K. M. Wallenius ja Mäntsälän kapina, Taavetti Laatikaisen juopumusrikkomukset, joista Mannerheim olisi halunnut vaieta, A. F. Airo ja alkoholi sekä Mannerheimin hermot ja suurhyökkäys 1944.

Teoksessa selvitetään, millainen merkitys henkilökohtaisilla ongelmilla ja persoonallisilla piirteillä on ollut Suomen armeijaa rakennettaessa, talvi- ja jatkosodan ratkaisuissa tai rauhaa aikaan palatessa. Kuinka suuria haittoja sotilasjohtajien alkoholinkäytöstä aiheutui? Miten mielenjärkytyksistä selvittiin? Minkälaisia rikoksia tehtiin? Kuinka virheistä rangaistiin?

Samalla nostetaan esiin sotilasylijohdon, Mannerheimin ja kenraalien tärkeimpiä ratkaisuja kokonaan uudessa valossa. Teoksessa paneudutaan rintamakomentajien henkilökohtaisiin piirteisiin, hermojen hallintaan ja rikkomuksiin.

Filosofian tohtori, dosentti Lasse Laaksonen on tullut tunnetuksi sotahistorian alan kipupisteiden käsittelijänä. Hän on murtanut myös aikaisemmissa teoksissaan Mannerheimiin ja kenraaleihin liittyneitä tabuja ja myyttejä. Tutkimuksen tulokset ovat aihepiirin tutkimattomuuden takia perustavanlaatuisia.

Sotilasjohdon alkoholinkäytön, hermojen ja rikkomusten vaikutuksien arvioiminen on erittäin ajankohtaista juuri nyt, kun Suomen sota- ja henkilöhistoriaa kirjoitetaan uudelleen ja uusista näkökulmista.

Docendo

Kirjanystävätarjous 29,90 (norm. 36,90)


Varjo Suomen yllä – Stalinin salaiset kansiot

Vihavainen Timo, Manninen Ohto, Rentola Kimmo, Žuravljov Sergei

Varjo Suomen yllä – Stalinin salaiset kansiot

Stalinin Suomea koskevat arkistot vihdoin julki, jymypaljastus Kekkosesta ja ”yöpakkasista”.

Merkittävään historiateokseen on saatu korkeimman neuvostojohdon Suomea koskevia dokumentteja ensi kertaa Venäjän federaation presidentin arkistosta. Se on entinen kommunistisen puolueen politbyroon arkisto, käytännössä puolueen pääsihteerin virka-arkisto. Sinne ei ulkomaisilla tutkijoilla ole juuri ollut pääsyä.

Dokumentit tuovat runsaasti uutta tietoa Neuvostoliiton Suomen-politiikasta ennen sotaa ja varsinkin välirauhan aikana 1940-41. Käy ilmi, että neuvostojohdon suunnitelmat ulottuivat tuolloin paljon laajemmalle kuin Suomessa tiedettiin. Hangon tukikohtaan tavoiteltiin laajennusta Saloon saakka.

Sodanjälkeiseltä kaudelta nähdään valaisevia dokumentteja Stalinin viimeisiltä vuosilta ja vielä Hruštšovin ajalta. Viimeinen dokumentti on vuodelta 1964. Kuva Kekkosesta täsmentyy – ja esiin nousee uusia arvoituksia. Kiintoisia näkymiä avautuu myös neuvostoviranomaisten keskinäisiin erimielisyyksiin, toilauksiin ja reviirikamppailuihin.

Dokumentteja tukevat tutkijoiden johdannot ja kommentit, joissa avataan asiakirjojen merkitystä, taustoja ja asiayhteyksiä.

Professorit Ohto Manninen, Kimmo Rentola ja Timo Vihavainen ovat Venäjän arkistoissa pätevöityneet arvioimaan salaisia, ennen suomeksi julkaisemattomia dokumentteja. Tekijätiimissä on venäläisenä asiantuntijana mukana varajohtaja Sergei Žuravljov Venäjän tiedeakatemiasta.

Docendo

Kirjanystävätarjous 29,90 (norm. 36,90)


Kulkemattomat polut. Mahdollinen Suomen historia

Villstrand, Nils Erik ; Karonen, Petri (toim.)

Kulkemattomat polut. Mahdollinen Suomen historia

Olisiko Suomi voinut pysyä katolisena maana? Entä jos olisimmekin olleet osa Tanskaa?

Suomen historiaa on usein kirjoitettu vuoden 1917 joulukuun kuudennen päivän tarjoamasta avaimenreiästä. Tuosta päivämäärästä katsoen kansallisesta itsenäisyydestä muodostuu vääjäämätön vuosisatainen kertomus, jota on mahdotonta pysäyttää. Kaikesta, mikä näyttää tukevan itsenäistymistavoitetta, tulee tärkeää ja kaikki vaihtoehtoiset suunnat näyttäytyvät vain umpikujina tai epäolennaisuuksina. Jokaisen aikakauden ihmiset jakavat kuitenkin kokemuksen avoimesta tulevaisuudesta – tarinasta draamana ilman käsikirjoitusta.

Kulkemattomat polut tutustuttaa erilaisiin reitteihin, joita pitkin Suomi olisi voinut historiassa edetä. Teoksessa historiantutkijat arvioivat ja tekevät näkyväksi eri aikojen suomalaisten mahdollisuuksia ja valintoja sadan vuoden välein vuodesta 1417 nykypäivään asti. Mitä olisi tapahtunut, mikäli käytettävissä olleista vaihtoehdoista olisi valittu jokin toinen kuin lopulta toteutunut?

Gaudeamus

Kirjanystävätarjous 26,90 (norm. 33,30)


Asevelipuolet. Se pieni ero suomalaisten ja saksalaisten välillä

Roman Schatz

Asevelipuolet. Se pieni ero suomalaisten ja saksalaisten välillä

Päältäpäin katsottuna suomalaiset ja saksalaiset eivät juurikaan eroa toisistaan. Pinnan alla olemme kuitenkin hyvin erilaisia. Meillä on erilaiset arvomaailmat, statussymbolit, tabut, pelot ja himot sekä erilainen huumorintaju.

Meillä on yhteinen tuhatvuotinen historia, mutta me suhtaudumme täysin eri tavoin omaan historiaamme. Meitä erottavat vakiintuneet väärinkäsitykset, joista suurin on toinen maailmansota. Saksalaisille se on suuri häpeätahra, suomalaisille suuri sankaritarina.

Kaksoiskansalainen Roman Schatz tarkastelee Suomen ja Saksan välisen ystävyyden, yhteistyön ja avunannon myyttejä sekä kulttuuriemme välisiä hienovaraisia, mutta joskus kohtalokkaita eroja.

Gummerus

Kirjanystävätarjous 27,90 (norm. 32,90)


Jatkosota ja Lapin sota 1941-45

Nenye Vesa,Wirtanen Toni,Munter Peter,Berks Chris

Jatkosota ja Lapin sota 1941-45

Jatkosota ja Lapin sota 1941–45 esittää kattavan kuvauksen molemmista talvisotaa seuranneista sodista ja paljastaa mikä oli Suomen ja sen talvisen sodankäynnin historian paljolti unohdettu, vaikkakin elintärkeä, rooli toisen maailmansodan aikana.

Jatkosota ja Lapin sota 1941–45 on runsaasti kuvitettu teos ja se sisältää myös uusia karttoja ja avainjohtajien lyhyitä elämäkertoja. Yksityiskohtainen alun perin englanninkielellä julkaistu teos kartoittaa tapahtumat talvisodan viimeisistä hetkistä toisen maailmansodan loppuun.

Gummerus

Kirjanystävätarjous 34,90 (norm. 39,90)


100 vuotta suomalaisia uistimia

Juha Jormanainen

100 vuotta suomalaisia uistimia

Tuskin missään muussa maassa on yhtä vankkaa - ja kansainvälisesti tunnettua - uistinten valmistamisen perinnettä kuin Suomessa. Suuret ja kalaisat vesistöt ovat siivittäneet pyytäjien ja käsityön taitajien luovuutta ainakin 1800-luvulta alkaen, mutta viimeisten sadan vuoden ajan suomalainen uistin on ollut kaupallinen menestystarina. Samoihin vuosiin sijoittuu maamme itsenäinen historia.

Kymmenistä eräalan tietokirjoistaan tunnettu Juha Jormanainen on koonnut edustavan, näyttävän ja juhlavan katsauksen suomalaisen uistimen ja uistinvalmistuksen vuosisadasta. Alan harvinaisuudet, klassikot ja niiden varhaiset mallit astuvat keräilijöiden kokoelmakaapeista kameran ja lukijan ihailtaviksi, ja Jormanaisen teksti sekä keräilijöiden ja valmistajien haastattelut piirtävät kuvan luovasta ja perinteikkäästä käsityöstä. Ei ihme, että sekä kalat että kalastajat ovat lumoutuneet sen tuloksista! Kirja kuvaa, kuinka tuotanto on kasvanut toisaalta maailmanlaajuisiksi brändeiksi, toisaalta legendaarisen käsityöperinteen jatkamiseksi ja kehittämiseksi.

Metsäkustannus

Kirjanystävätarjous 29,90 (norm. 36,90)


Suuri Valmet-traktorikirja

Kari Mattila, Mika Rassi

Suuri Valmet-traktorikirja

Muistatko nimet Kullervo, Vaasa ja Takra? Suomen traktoriteollisuuden historia on pian jo satavuotias. Silti sen sivuilta löytyy vain yksi todellinen menestystarina, Valmet. Tuo nimi merkitsee monille meistä samaa kuin suomalainen traktori. Yhtä hyvin parjatut kuin rakastetut Valmetit ovat olleet erottamaton osa Suomen maatalouden suurta kuvaa 50-luvulta lähtien.

Sotakorvausteollisuuden jälkituotteena syntyi pikkiriikkinen traktori, joka sai lempinimen piikkilangankiristäjä. Vähitellen sen tilalle luotiin mallisarjoja, jotka olivat käyttömukavuuden, suorituskyvyn ja turvallisuuden saralla kansainvälistä huippua. Koneet sopeutuivat suomalaisiin tarpeisiin, ja niin 60-luvulla syntyivät teollisuus- ja metsätraktorit. Yritys teki määrätietoista kansainvälistä yhteistyötä ja sulautti itseensä toisen suuren pohjoismaisen traktorimerkin. Nykyään vanhojen Valmet-traktoreiden harrastuksen suosio kasvaa jatkuvasti.

Suuri Valmet-traktorikirja kertoo Valmetin ensimmäisten vuosikymmenten tarinan. Koneista puhuvat niillä työskennelleet ihmiset, vanhat huoltomiehet ja nykyajan traktoriharrastajat. Tärkeimmistä malleista on omat artikkelinsa, joissa harrastajien kauniit traktorit on ikuistettu upeisiin valokuviin. Pelloiltamme tutut Valmetit ovat myös osa suomalaisen muotoilun historiaa. Ne ovat näyttäviä klassisia tuotteita, joita kelpaa katsella. Kuva-artikkeleiden lomassa perehdymme Valmetin yleiseen historiaan ja yrityksen kiehtoviin sivupolkuihin.

Suuri Valmet-traktorikirja on toteutettu yhteistyössä useiden harrastajien ja Vanhat Valmetit -traktorikerho ry:n kanssa. Lähde mukaan menneiden aikojen traktorikatselmukseen perinteen ylläpitäjien kanssa.

Suuresta Valmet-traktorikirjasta nauttivat kaikki, joita kiinnostaa Suomen itsenäisyyden ajan teollisuus- ja maataloushistoria. Teos on ennen muuta valokuvakirja, ja sen laadukkaat kuvat miellyttävät vaateliastakin silmää. Historiaa ja tekniikkaa käsittelevät osuudet on kirjoitettu ytimekkäästi ja yleistajuisesti. Kirja sopii nuorellekin lukijalle ensikosketukseksi aiheeseen. Asian harrastajia kiinnostavat esittelyyn löydetyt harvinaiset erikoismallit.

Viipalemediat

Kirjanystävätarjous 29,90 (norm. 36,90)


Mitä on Kirjanystävyys?

Lukuisia etuja
Ahkerimmat kirjojen kuluttajat ja kotikirjaston kasvattajat voivat liittyä nyt Kirjanystäviin. Kirjanystävyys ei velvoita mihinkään, mutta saat itsellesi erityisetuja, kuten vuosibonuksen. Lisäksi jäsenyys oikeuttaa kanta-asiakastarjouksiin sekä kutsuihin jäsen- ja ennakko-ostoiltoihin. Kirjanystävänä pidämme Sinua myös ajan tasalla suosikkikirjojesi ilmestymisestä.

Ilmainen jäsenyys
Jokainen kirjanystävä saa itselleen jäsenkortin, jota näyttämällä ostot kirjautuvat jäsentilille. 4 % bonuksen saa vuosittain lahjakorttina Info-kirjakauppaan, mikäli vuosittaiset ostot ovat yli 200 euroa. Bonuksien keräyskausi päättyy aina 31.12. ja tammikuun aikana jäsenille lähetetään kertyneestä bonuksesta tiedote, ansaittu bonus on käytettävissä 31.3. saakka. Kirjanystävyys on avoin kaikille, jotka haluavat nauttia useammista kokemuksista kirjojen parissa.

Maailman suurin suomenkielisten kirjojen valikoima
Meiltä löydät varmasti mieleisesi kirjan, sillä Info-kirjakaupoista löytyy maailman suurin suomenkielisten kirjojen valikoima: yli 70 000 uutuusnimikettä, 100 000 käytettyä kirjaa sekä lisäksi yli 3 miljoonaa englanninkielistä kirjaa. Haluaisitko lukea tarinaa kuin omasta elämästäsi toisella kielellä? Vai kiinnostaisiko kertomus toisesta maailmasta tutummalla äidinkielellä?

Kirjanystävyyden edut

Kirjanystävät pääsevät nauttimaan lukuisista eduista:

  • 4 % bonusta kaikista ostoista, kun ostokset ylittävät 200 euroa. Bonuskausi on kalenterivuosi.
  • Omista, vain Kirjanystäville tarkoitetuista tarjouksista.
  • Kutsuista oman Info-kirjakaupan kirjailijavieras- ja ennakko-ostoiltoihin.
  • Ennakkotietoa ja -tarjouksia Kirjanystävien lempikirjoista.